woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe wachtriumte voor Drongelense veer

18 december 2014 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Met vijf omliggende gemeenten exploiteert Stichting De Bergsche Maasveren het Capelse Veer, Het Drongelse veer en het Bernse veer. De abri’s (wachtruimtes) aan de oevers van de veren zijn al enige tijd het slachtoffer van vandalisme. Voor het opknappen van de abri’s heeft de stichting de kunstopleiding St. Joost benaderd. Daar zijn prachtige ontwerpen uit voortgekomen. Momenteel wordt er gezocht naar sponsors om de mooiste ontwerpen te kunnen realiseren.

De Stichting Bergsche Maasveren heeft als doel de drie veerverbindingen in stand te houden. In de loop der jaren zijn deze ieder zodanig uitgerust dat ze optimaal voldoen aan de eisen van de specifieke gebruiker. Voor het ene veer is dat hoofdzakelijk de agrarische klant, voor het andere de fietsende scholier. Van het project om de wachtruimtes op te knappen, werd een schoolopdracht gemaakt. Voor studenten is het immers belangrijk om al tijdens hun opleiding samen te werken met opdrachtgevers. Op deze manier leren ze hoe ze hun beroepspraktijk in de toekomst kunnen vormgeven.
Sponsors nodig om abri’s te realiseren

Ontwerp
Een groep tweedejaars studenten van de studie Ruimtelijk Ontwerp van AKV|St. Joost kreeg opdracht om een ontwerp te maken voor de abri’s. Deze moesten voldoen aan een aantal eisen: passen in het landschap, beschutting geven aan passanten en – last but not least - hufterproof zijn. Er werd een aantal verrassend creatieve voorstellen gepresenteerd. Voor de fraaiste ontwerpen is inmiddels gekeken in hoeverre ze daadwerkelijk realiseerbaar zijn, praktisch en financieel. Alfred van Mameren, namens Het Streeknetwerk: 'En op dit moment zijn we hard op zoek naar sponsors, met wiens hulp we het overgebleven beste ontwerp bij voorkeur nog komend voorjaar kunnen verwezenlijken.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.