vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Fientje Bax gaat radiomaken. Aan Tafel.

27 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Met ingang van volgende week woensdagavond gaat Fientje Bax op Oké FM radiomaken. In haar gloednieuwe programma 'Aan tafel' ontvangt zij prominten uit de regio met wie zij 'de diepte in gaat'. De sfeer die haar programma gaat krijgen, omschrijft zij als 'Nuchter, met twee benen op de grond.'

'We gaan dit doen vanuit onze stichting Altena Kennispoort. De gesprekken met mensen uit het onderwijs en politiek, maar ook met ondernemers en vrijwilligers zullen gaan over samenwerken, kennisdelen en verbinden.' De prominenten die Fientje aan tafel ontvangt, zullen ook hun eigen muziekkeuze meebrengen.

Gestart wordt met een viertal uitzendingen in de maand december. De eerste dus op 3 december aanstaande. Na afloop wordt gekeken of er een vervolg komt. 'Dat zal afhangen hoe de programma's zijn verlopen en  hoe de reacties zullen zijn', vertelt de kersverse radiovrouw.

Vooralsnog ontvangt Bax de nieuwe burgemeester van Werkendam, Sjoukje Haasjes, sportvrouw Marianne Vos en Leny van der Ham, coordinator 20-80 Learning van het Willem van Oranje College uit Waalwijk. Wie de vierde man of vrouw wordt, kon Fientje nog niet zeggen. Ze heeft wel namen op haar lijstje staan, maar die speurtocht is nog niet rond.

Stuwende kracht
In de gesprekken die Bax gaat voeren, gaat zij op zoek naar de mens áchter de persoon. Natuurlijk gaat het bij de burgemeester ook over politiek, maar de mens erachter 'intrigreert' haar het meest. Human interest dus. De ontmoetingen vinden plaats in de studio van Oké FM in Veen en zullen daadwerkelijk aan tafel gevoerd worden.

Fientje Bax is onder meer de stuwende kracht achter de verkiezing van de Meest Ondernemende Vrouw van Altena 2013 én 2014 (foto). Tijdens de laatste editie bracht zij een eenmalige glossy uit onder de naam 'Vrouw en Altena'.

Altena Kennispoort heeft ten doel het verbinden van overheid, ondernemers, sporters en vrijwilligers in de regio (Land van Heusden en Altena) door samenwerken en het delen van kennis. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het ondersteunen van sportieve en ondernemende initiatieven in de regio.

(Foto Aalburg.net met Fientje Bax uiterst rechts met na afloop van de Marianne Vos Classic in Wijk en Aalburg.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.