dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Iedereen in Aalburg een schone rolstoel, rollator of scootmobiel

24 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 2 december is er voor alle inwoners van Wijk en Aalburg die gebruik maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel een unieke gelegenheid om hun hulpmiddel eens grondig en professioneel thermisch te laten reinigen en desinfecteren door de firma Rehawash Cleaning. Dit kan de gehele dag vanaf 9 uur voor de entree van woonzorgcentrum Wijkestein. Alles in 12 minuten onder het genot van een kopje koffie.

De machines van Rehawash zijn te vergelijken met die van een autowasserette. Je plaatst het hulpmiddel in de cabine en start vervolgens het programma waarbij in enkele minuten tijd de hulpmiddelen met een combinatie van heet water en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen in alle hoeken en gaten zeer grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Alle aanwezige micro organismen worden zo uitgeschakeld. Vervolgens worden ze gedroogd, zodat in 12 minuten tijd de hele cyclus doorlopen is en de gebruiker zijn hulpmiddelen weer onmiddellijk, gedesinfecteerd en brandschoon ter beschikking heeft. Tot slot voegt de machine nog een wax coating toe zodat vuil zich minder gemakkelijk kan vastzetten. 

Kosten vergoed via het PGB
Dat de firma hiermee scoort, mag duidelijk zijn. Ook Michel en zijn vrouw Annette - beiden gehandicapt - zijn tevreden afnemers van de diensten van Rehawash Cleaning. Michel geeft aan: “Ik ben verlost van een groot probleem, en het bespaart me nog geld ook. De hulp was een volle werkdag bezig met al onze zorghulpmiddelen. Ze waren vervolgens wel schoon, maar niet op elke plaats, en al zeker niet gedesinfecteerd. Thermische reiniging garandeert dat je zelfs op het kleinste plekje van een rolstoel komt. Zo hebben de machines van Rehawash bijvoorbeeld een speciale functie om ook de wielen intensief te reinigen. Iets kan er schoon uitzien zonder daadwerkelijk hygiënisch schoon te zijn. Ik betaal de diensten van Rehawash Cleaning gewoon via ons PGB en ben nu minder kwijt dan aan de hulp.'

Een rollator kost 10 euro, een handbewogen rolstoel 13,50, een electrische rolstoel 18,50 en een scootmobiel 14,50 euro. De prijzen zijn exclusief BTW.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.