vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dorcas Voedselactie ook in Aalburg

22 oktober 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / VEEN - Van 3 tot en met 8 november 2014 wordt weer de Dorcas Voedselactie gehouden. Hulporganisatie ‘Dorcas Hulp Nederland’ houdt in ruim 450 kerken en 600 supermarkten een voedselinzameling voor de allerarmsten in Oost Europa en Afrika.

De afgelopen jaren was de voedselactie een groot succes. Tijdens de eerste actie in 1996 kon Dorcas ruim 22.000 pakketten versturen en dit is opgelopen naar 50.000 pakketten vorig jaar. Dit jaar probeert Dorcas 55.000 pakketten in te zamelen.

De mensen voor wie de pakketten ingezameld worden kunnen nauwelijks rondkomen van het inkomen dat ze ontvangen. De producten die ze kunnen kopen zijn vaak van slechte kwaliteit. Sommige mensen moeten het zelfs dagenlang zonder voedsel doen. Degenen die tijdens de winter een pakket ontvangen ervaren dat als een enorme bemoediging. Jacco van der Zalm, namens de organisatie: 'Helpt u (weer) mee?'

Supermarkten
In Veen en Wijk en Aalburg wordt u in de gelegenheid gesteld om in de week van 3 tot en met 8 november een voedselpakket aan de kassa van onderstaande supermarkten af te rekenen. Er wordt gezorgd dat de pakketten op plaats van bestemming terecht komen.

•    Buurtsuper v/d Steenhoven Wijk en Aalburg Polstraat 73
•    EMTE Wijk en Aalburg                                       Markt 67
•    EMTE Veen                                                          Groeneweg 1

Van der Zalm: 'Mogen wij op u rekenen? Alvast hartelijk dank voor uw steun aan deze actie!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.