vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Reis naar Burundi begin bakkersopleiding

3 oktober 2014 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - Anton Vos en Hans van Ballegooijen van de stichting Brood voor weeskinderen,gevestigd in Babylonienbroek, zijn van 12 tot 20 september weer naar Burundi geweest. Het doel van deze reis was het onderzoeken naar de mogelijkheden voor het opzetten van een bakkersopleiding voor kansarme jongeren in Burundi.

Zij hebben daar met diverse partnerorganisaties van Red een Kind gesproken over de mogelijkheden hiervan en zijn ook op zoek geweest naar een geschikte locatie. Die hebben zij ook gevonden in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Van hieruit zullen de opleidingen gegeven worden, en zullen de eerste bakkers kunnen beginnen.

Opleiding
De start van dit project zal in het voorjaar van 2015 zijn, en Hans zal daar zelf de eerste opleiding gaan geven. Het is de bedoeling dat er begin januari weer een container met machines en goederen naar Burundi gaat, zodat er snel kan worden begonnen.

Verdere plannen moeten nog worden uitgewerkt. Ook voor dit project zijn er weer de nodige financiele middelen nodig om dit te kunnen realiseren. 'Als u nog meer informatie wilt of u hebt belangstelling in een presentatie, dan kunt u altijd contact opnemen met Anton Vos 06-12096875 of met Hans van Ballegooijen 06-51148345', laten Vos en Van Ballegooijen weten.

Brood bakken
Het doel van de stichting is: het opzettenn van bakkerij activiteiten. Dit vindt plaats met bakkerijmachines vanuit Nederland. Door kennis overdracht de mensen leren brood bakken en een bestaan op te bouwen. Doordat er brood gebakken wordt willen we weeshuizen de mogelijkheid bieden om brood te kopen tegen inkoopsprijs bij de bakkerij. De middelen hiervoor willen we halen uit subsidies, donaties, schenkingen en acties. Ook willen we proberen om de weeshuizen te ondersteunen bij bijvoorbeeld: huisvesting en hygiëne.

Het uiteindelijke doel is een of meerdere bakkerijen opzetten in Burundi, en weeshuizen met kinderen te voorzien van eten, kleding en de mogelijkheid voor studie. Wanneer kinderen naar school kunnen en een studie kunnen volgen, dan is de kans groot dat ze in de toekomst makkelijker een baan kunnen krijgen en iets kunnen betekenen voor Burundi. 'Wij willen dit realiseren door een effectieve manier van goederen in te zamelen en te verschepen naar Burundi. En mensen uit Nederland hun kennis over te laten brengen. Reis en verblijfskosten worden niet door de stichting betaald.'

Kort samengevat: concrete ontwikkelingshulp voor de mensen in Burundi. Door niet te denken van het lukt niet. Maar gewoon de mensen in Burundi helpen, een oven geven en leren hoe ze brood moeten bakken!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.