zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Prosman: 'Gemeente heeft geen polderzicht gegarandeerd'

2 oktober 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen dinsdgavond heeft de Aalburgse gemeenteraad het bestemmingsplan Polderzicht vastgeslted. Daarin zijn vervat de ontwikkeling van acht 'ruime woonkavels' door Bax en Van Kranenburg. Bewoners van de aangrenzende straat Polderzicht in Wijk en Aalburg hebben echter bezwaar tegen de komst van de woningen, omdat het hun uitzicht bederft. “Polderzicht dreigt nu een inhoudsloze titel te worden”, zo staat te lezen in een brandbrief aan de leden van de gemeenteraad. Bovendien zou de huidige bewoners bij de aankoop van hun kavel destijds beloofd zijn dat zij zicht zouden blijven houden op het polderlandschap.

Lees hier verder...

Toezegging
Oké Magazine besteedde op de woensdagavond aandacht aan dit item op de radio. 'Bewoners zijn boos omdat hen vrij uitzicht was beloofd', liet de zender weten. Wethouder Dick Prosman, die Ruimtelijke Ordening in zijn portefeuille heeft, zei tijdens de uitzending de gemeente niet als partij te zien en gaat ervan uit dat 'de projectontwikkelaar' verkoopafspraken met de kopers heeft gemaakt.
Op de tegenwerping vanuit de programmamakers dat de bewoners 'harde bewijzen' zouden hebben dat de gemeente Aalburg toezeggingen heeft gedaan, reageerde de wethouder deze niet te kennen.'Ik was toen in die poeriode nog geen wethouder, maar ik ben die niet in de dossiers tegengekomen. Die zijn door de bewoners overigens ook niet overlegd. Mocht men die wel hebben, dan moeten we ons beraden. De gemeente moet wel een betrouwbare overheid blijven.'

Partij
Prosman herhaalde desgevraagd geen partij te zijn en de gemeente heeft geen toezeggingen gedaan die een vrij uitzicht te garanderen. 'De bewoners hadden bij de gemeente navraag kunnen doen. Dan had men geweten dat in de lange termijnvisie bebouwing niet werd uitgesloten.'
De wethouder had niet de indruk dat de gemeente zich achter de projectontwikkelaar zou verschuilen. 'Nogmaals, wij zijn geen partij.' Ook een morele verantwoordelijkheid wees hij van de hand. 'Als u een auto koopt en er ontbreekt een reservewiel, klopt u toch ook niet bij de gemeente aan?' Wel begreep hij de frustratie van de bewoners.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.