zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Millenniumwerkgroep en Voedselbank samen tegen de armoede

24 september 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - 17 oktober aanstaande is uitgeroepen tot de wereldarmoededag. Evenals vorig jaar heeft de Millenniumwerkgroep samen met de Voedselbank Altena het initiatief genomen om voor dit armoedeprobleem in onze eigen regio actie te gaan ondernemen.

In Nederland zijn 30.000 gezinnen, ruim 70.000 mensen , wekelijks afhankelijk van de voedselbank. Ook in onze gemeente blijkt armoede te bestaan en daarom steunt de Millenniumwerkgroep samen met de Voedselbank Altena deze internationale wereldarmoededag.

Ook dit jaar zal bij de supermarkten van de EMTÉ in Veen en Wijk en Aalburg en bij de Aldi in Wijk en Aalburg acte de présence worden gegeven om zoveel mogelijk producten te verzamelen. 'U als inwoner van onze gemeente, die op 17 oktober aanstaande boodschappen doet bij de genoemde supermarkten, wordt gevraagd één extra product te kopen om beschikbaar te stellen aan de Voedselbank. Zij zorgen ervoor dat, op basis van noodzaak en indicatie, de juiste personen in aanmerking komen voor de door u gedoneerde producten.'Aldus de oproep van de Millenium Werkgroep

Steun de armoede op 17 oktober en doneer aan de Voedselbank.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.