vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wethouders nemen Bagijnhof onder handen

1 september 2014 (door AalburgNet)

 

VEEN - De wethouders Pim Bouman en Shah Sheikkariem gaven vrijdag 29 augustus het officiële startsein voor het opknappen van het bedrijventerrein Bagijnhof in Veen. De komende weken gaat aannemingsbedrijf Zijlstra Infra uit Giessen de werkzaamheden uitvoeren.

De gemeente Aalburg wil graag een aantrekkelijk vestigingsklimaat creëren voor ondernemers. Daar hoort volgens wethouder Pim Bouman ook bij dat bedrijven gevestigd kunnen worden aan een aantrekkelijk bedrijventerrein. Het bedrijventerrein Bagijnhof is aangelegd in de jaren 80 van de vorige eeuw . Door de jaren heen voldeed de infrastructuur niet meer aan de eisen van deze tijd. Wethouder Shah Sheikkariem geeft aan dat daarom in samenwerking met de aanwezige bedrijven en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een herinrichtingsplan voor dit gebied is opgesteld, waarvan de uitvoering nu ter hand wordt genomen.

Werkzaamheden
De ondernemers die met hun bedrijven aan de Bagijnhof gevestigd zijn, hebben onder andere aangegeven het belangrijk te vinden dat er een duidelijk onderscheid komt tussen de parkeerplaatsen en hun inritten. Met de uitvoering van de werkzaamheden aan de weg wordt hier gehoor aan gegeven.
Tegelijkertijd wordt er een mantelbuis aangelegd waar later de glasvezel doorgeschoten kan worden.
Ook wordt de aanwezige verlichting aangepast aan de nieuwste eisen met energiezuinige lampen met een verbeterde lichtopbrengst. Duurzaamheid speelt hierbij ook een belangrijke rol. De wethouders Bouman en Sheikkariem geven aan dat met dit project economie, duurzaamheid en breedbandambities mooi gecombineerd worden.

Bereikbaar
Na afronding van de uitvoering van dit plan zal de infrastructuur van de Bagijnhof weer een representatieve uitstraling hebben en aan de eisen van deze tijd voldoen. De bedrijven blijven tijdens de uitvoeringswerkzaamheden gewoon bereikbaar.

De werkzaamheden zullen naar verwachting begin november gereed zijn. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.