vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waardering voor aanpassing programma OkeFM

24 juli 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - Op de dag van Nationale Rouw heeft ook radiostation OKE FM haar programmering aangepast. Dit samen met RTV Midden Brabant. Deze uitzending werd gemaakt door OKE FM en ook uitgezonden via RTV Midden Brabant.

Tot 18.00 uur draaide de zender aangepaste muziek. Rond de klok van 16.00 uur werd verslag gedaan van de herdenking en de aankomst van de eerste slachtoffers in Nederland van de dramatische vliegtuigramp boven Oekraïne.

Waardering
Deze bijzondere uitzending begon om 15.00 uur. De programmamakers stonden stil bij de slachtoffers met regionale bestuurders. Zo werd gesproken met de drie burgemeesters van Altena en over de geopende condoleanceregisters voor Henk en Ina Kroon uit Woudrichem. Ook kwam het initatief van het Oude kerkje van Aalburg aan de orde, dat de deuren opende voor wie behoefte had een een moment van bezinning of stil gebed.

Even voor 16.00 uur schakelde de streekomroep live over naar Vliegbasis Eindhoven en ging de zender, na het trompetsignaal, een minuut op 'zwart'.

Op Facebook verschenen uitingen van respect en waardering voor deze manier van eerbetoon op de radio. Iemand sprak 'trots te zijn op deze  regionale zenders.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.