Alles over Aalburg...
Afbeelding bij agendaitem: '24 uurs Brass Muziekmarathon voor gehandicapten' Het klokje rond muziek maken voor een goed doel.
22sep

Activiteit in Aalburg: 24 uurs Brass Muziekmarathon voor gehandicapten

Van vrijdag 22 september 2017 tot en met zaterdag 23 september 2017, vanaf 19:00,.

MEEUWEN - 24 uur Brass Muziekmarathon Brassband Kunst & Vriendschap – Stichting Sport en Spel gehandicapten

Het Dorpshuis in Meeuwen is 22 en 23 september 2017 het decor voor een bijzondere  BRASS Muziekmarathon. In dit weekend zullen de muzikanten van deze brassband 24 uur aan één stuk door muziek maken. Een substantieel deel van de opbrengst van deze bijzondere actie wordt gedoneerd aan de Stichting Sport en Spel Gehandicapten, waaronder de Activo band.

Het idee voor deze actie ontstond al in 2015 met de toenmalige dirigent Ben Ruijsink, die helaas in datzelfde jaar kwam te overlijden. Het enthousiasme echter bleef en de toenmalige concertcomissie heeft het intiatief weer opgepakt en verder uitgewerkt. De inspanningen van de Stichting Sport en Spel gehandicapten waren van zodanige aard, dat wij als orkest ook graag iets wilden bijdragen aan deze stichting die grotendeels op vrijwilligers draait. En natuurlijk met een accent op de Activo band. Daarmee krijgt de actie voor vervanging van oude en ontstemde instrumenten en aanvulling van slagwerk,  invulling zowel voor de brassband als de Activo band. Het enthousiasme van de muzikanten in de Activo band is schitterend om te zien en te horen. Ook zij hebben een gebrek aan met name slagwerkinstrumenten. Fijn om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Van de rest koopt de brassband dan weer instrumenten. We rekenen dan ook op een mooie opbrengst.

Sponsors gezocht 
Vanaf  eind mei 2016 gaan de leden van Kunst & Vriendschap op zoek naar sponsors voor de actie. Doel is per orkestlid een zo hoog mogelijk sponsorbedrag per gespeeld uur te vergaren. Ook worden ruim driehonderd bedrijven in de regio benaderd en staat als tegenprestatie een mooie concertreeks op de planning. De eerste in die reeks is het HaFaBra concert op zaterdag 21 mei 2016. De opmaat naar de 24 uur BRASS Muziekmarathon.

Mensen die de actie willen steunen, kunnen een sponsorset opvragen via www.brassbandkunstenvriendschap.nl Ook is het mogelijk rechtstreeks een bijdrage voor het goede doel te storten op rekening NL89RABO0341504122 ten name van Brassband Kunst& Vriendschap met vermelding van Muziekmarathon.

Start op 21 mei 2016
De officiële aankondiging voor de actie wordt gegeven op zaterdag 21 mei aanstaande tijdens het HaFaBra concert in ’t Verlaat te Almkerk. In de weken daarna ontvangen de orkestleden van Kunst & Vriendschap de pakketten waarmee ze hun sponsors kunnen werven.

Meer informatie over de actie is ook te vinden op www.brassbandkunstenvriendshap.nl

Contactinformatie:
Locatie: Meeuwen
Organisator: Brassband Kunst en VriendschapKunb
Email:sonneveld.elise@gmail.com
Website:www.brassbandkunstenvriendschap.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!